Schredder

Integraal groenafval (met blad en stobben) wordt voornamelijk geschredderd, en eventueel hierna afgezeefd, zodat een deel kan worden ingezet als biomassa.
Voor het schredderen beschikken wij over een Peterson Pacific horizontale schredder, en een Morbark tubgrinder. Beide machines beschikken over een rotor met vaste beitels, met daarachter een zeefdek waarmee de fractiegrootte kan worden ingesteld.
Vanwege het gesloten invoersysteem is de Peterson Pacific ook uitermate geschikt voor het (na-) verkleinen van verschillende andere producten.
De Morbark tubgrinder heeft een open invoer en is derhalve meer geschikt voor boomstobben. Tevens heeft deze machine het laagste eigen gewicht waardoor hij beter inzetbaar is op onverharde terreinen.
Het zijn beide sneldraaiende verkleiners.

Chipper

Zuiver stam-, tak- en tophout wordt tegenwoordig veelvuldig ingezet als biomassa, of als strooisel in bijvoorbeeld stallen.

Albach Diamant 2000: dit is een zelfrijdende en zelfladende chipper. Door de toelating op snelwegen is deze machine snel ter plaatse, en door de grote wielen heeft de machine daarnaast een goede terreinvaardigheid.

Deze chipper uitgerust met een zeefsysteem waardoor de kwaliteit van de chips gewaarborgd is.

Traagdraaier

Materiaal dat minder verfijnd verkleind hoeft te worden, of dat erg taai is zoals gras of boomstobben kan worden verkleind met een traagdraaier. Deze machine heeft twee hydraulisch aangedreven verkleiningswalsen met daaronder een zeefkorf. De machine is minder gevoelig voor stoorstoffen, zoals ijzer of stenen, dan een sneldraaier en kan daardoor ook worden ingezet voor het voorverkleinen (en ontijzeren) van afvalhout.

Sterrenzeef

Om een goed eindproduct te verkrijgen van een constante kwaliteit is zeven meestal noodzakelijk. Dit geldt voor zowel compost als geschredderd groenafval materiaal.

Vanwege de kwaliteit en de capaciteit gebruiken we hiervoor een sterrenzeef. Deze machine is elektrisch aangedreven. In één doorgang gebeurt een scheiding in drie fracties namelijk:

  • fijne fractie           0-15 mm
  • midden fractie     15-80 mm
  • grove fractie        > 80 mm.

Wij kunnen in één werkgang zowel loader met hoogkiepbak als zeef transporteren.